Verhoging in woninginbraken

In het eerste kwartaal van 2020 is het aantal geregistreerde misdrijven gedaald tot een niveau dat in de voorgaande vijf jaar niet is voorgekomen. De grootste daling deed zich voor bij woninginbraken. Deze inbraken vertonen al jaren een dalende trend, maar met het uitbreken van de coronacrisis zijn ze echt gekelderd. De daling van het aantal woninginbraken in het voorjaar van 2020 heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat mensen minder vaak van huis waren voor werk of plezier. Maar... nu er minder beperkingen zijn en mensen meer buiten zijn door het warmere weer, is het aantal inbraken met meer dan een derde gestegen.

Hoe kun je jouw huis beschermen...

- Sluit ramen en deuren goed af en monteer anti-klim spijkerstrips op uw hek of poort. Dit schrikt niet alleen inbrekers af, maar ook indringers zoals katten, vogels of andere dieren.

- Verstop je sleutels buiten je huis niet onder de deurmat, maar leg ze in een sleutelkluis die je kunt openen door een code in te voeren.

- Zorg dat er geluid in huis is door muziek aan te zetten. Je kunt dit zelfs op afstand regelen met smart home technologie.

... tegen ongewenste bezoekers?

- Plaats dure spullen uit het zicht, of sluit ze op in een kluis.

- Houd inbrekers voor de gek door dummy-beveiliging in of om het huis te monteren, zoals dummy-camera's of een dummy-beveiligingssirene. Je kunt ze ook laten geloven dat je thuis bent door verlichting in en om het huis te bevestigen of een realistisch effect te creëren met een tv-simulator.

- Zorg voor een goed slot, of voorzie de voordeur van (smart) deurbellen of telefoons.

SmartLife Camera voor Buiten

Als je het huis echt wilt bewaken, kun je ervoor kiezen om een beveiligingscamera te installeren. Deze gebruiksvriendelijke Smart Outdoor IP Camera kan eenvoudig worden aangesloten op het bestaande Wi-Fi-netwerk om de buitenruimtes van het huis te bewaken en elk geluid of elke beweging op te nemen. De Full HD-resolutie registreert kristalheldere video's en afbeeldingen, de behuizing is waterdicht, je kunt tweezijdig communiceren met de persoon die buiten staat en de camera is supergemakkelijk te installeren. Bekijk hier ons volledige assortiment beveiligingscamera's.

All you need is... Nedis Beveiligingscamera's