Luchtvochtigheid houdt meubilair langer goed

Grote kans dat jij thuis houten meubels, vloeren of muziekinstrumenten hebt. In dat geval is het van belang dat de luchtvochtigheid op peil blijft. Een te lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het hout uitdroogt en uiteindelijk zelfs krimpt of scheurt. Met een luchtbevochtiger voorkom je het uitdrogen van houten meubels, zodat je er langer van kunt genieten.

Zorg voor planten en huisdieren

Planten en dieren hebben ook baat bij een hoge luchtvochtigheid. Planten drogen namelijk uit wanneer de luchtvochtigheid te laag is. Hierdoor gaan de bladeren hangen en krijgen ze bruine randen. En net als bij mensen is het mogelijk dat huisdieren problemen krijgen met hun luchtwegen. Met een luchtbevochtiger zorg je ervoor dat planten en huisdieren van een optimaal klimaat kunnen genieten.

Koele mist en automatische vochtigheidsregeling

De ultrasonische luchtbevochtiger van Nedis is een apparaat dat is ontworpen om de luchtvochtigheid in een ruimte te verhogen. Ultrasonische luchtbevochtigers maken gebruik van hoge frequentie technologie die een trilling afgeeft aan het water. Het water trilt mee met de trilling, breekt af in microscopisch kleine druppeltjes en verandert vervolgens in damp. Het apparaat laat de nevel in de kamer vrijkomen, waardoor vrijwel onmiddellijk een koelere, vochtigere omgeving ontstaat. We raden aan het apparaat te gebruiken in ruimten met een temperatuur van minder dan 20°C en een relatieve luchtvochtigheid van minder dan 80%.