Luchtzuiveraars in de lift: sterke vraag houdt aan

 

Hoogwaardige luchtreinigers verminderen het risico op virusinfectie. Nedis verwacht dat de verkoopcijfers in de tweede helft van het jaar verder zullen stijgen. Het einde van de stijging is nog niet in zicht: de vraag naar luchtreinigers is groter dan ooit tevoren. Alleen al in Duitsland werden vorig jaar bijna een miljoen stuks verkocht. Een stijging van 154 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Luchtreinigers met HEPA filters

"Covid-19 heeft een extra run op hoogwaardige luchtreinigers teweeggebracht", meldt Gard Moors, Compliance & Quality Manager bij Nedis. Hij zegt dat dit vooral geldt voor apparaten die zijn uitgerust met actieve HEPA-filters (te zien op de afbeelding). Deze filteren tot 99,99% van alle deeltjes met een grootte van 0,3 micrometer of meer uit de lucht en leveren daarmee (in combinatie met andere hygiënemaatregelen) een actieve bijdrage aan het terugdringen van het infectierisico, aldus de gezondheidsautoriteiten.

Grootste klanten: particuliere huishoudens, kantoren en winkels

Volgens Friedrich Conzen, CEO van de Nedis Group, zijn de grootste klanten op dit moment niet alleen particuliere huishoudens, maar ook kantoren, winkels, en in sommige gevallen scholen en openbare instellingen: "Ons assortiment is zo ontworpen dat er prestatieklassen zijn voor verschillende kamergroottes - van het woonhuis tot het kantoor tot de winkel, waar bewust gebruik wordt gemaakt van aanvullende hygiënemaatregelen. Behoefteprofielen waarop ons beschikbare assortiment luchtreinigers precies is afgestemd."

Vraag naar luchtreinigers houdt aan

Er is momenteel nog geen einde in zicht aan de sterke stijging van de vraag. Voor de eerste helft van 2021 meldt de branchevereniging GFU, waarin toonaangevende bedrijven uit de consumenten- en huiselektronicasector zijn georganiseerd, opnieuw een verdubbeling van de verkoop ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. Van de vijf grootste markten in Europa - Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk - liet Duitsland daarmee veruit de sterkste groei optekenen.